Followers

UNGKAPAN EMAS

"Saya boleh bunuh semua YAHUDI ketika saya berkuasa. Saya tinggalkan sedikit kepada kamu agar kamu kenal siapa YAHUDI dan cari jawapan kenapa saya bunuh mereka" - ADOLF HITLER

NOTISArtikel yang disiarkan merupakan pandangan peribadi penulis tiada berkaitan dengan mana-mana organisasi. Jika berlaku sebarang kerugian, kecederaan atau kecelaruan emosi ketika membaca artikel, gambar dan bahan yang dipaparkan di laman ini ianya di luar tanggungjawab penulis - Ingin berkongsi maklumat atau artikel emel: pemikirpolitik@hotmail.com

Apr 22, 2012

KAMPUS : PELAJAR UPSI TERJUN BANGUNAN???


Fatimah Mina Binti Md Juferi
Semester 4
Program Pendidikan Awal Kanak-Kanak 
Minor Bahasa Arab
Berasal dari Bakri , Muar
PNGS 3.57

Al Fatihah untuk Allahyarhamah Fatimah Mina Md Juferi (program PAKK, minor Bahasa Arab). Dipercayai TERJATUH dari tingkat 3 Bangunan Elearning (disahkan oleh forensik dari Ipoh). Hanya ada seorang saksi di tempat kejadian (masih trauma & tidak berupaya ditemubual lagi). Jenazah berada di tmpt kejadian sehingga jam 10 malam td. Dato VC dan Datin turut bersama di tempat kejadian sehingga jenazah selamat di bawa ke Hospital Slim River untuk post mortem. InsyaAllah, menurut sumber, Allahyarhamah sempat di ajar mengucap dua kalimah syahadah dan semoga Allah menempatkan beliau di tempat orang beriman. Al-Fatihah. (Saya berada di tempat kejadian setengah jam selepas tragedi berlaku kerana kebetulan saya parkir kereta di situ) - pensyarah UPSIMenurut rakan-rakan mangsa murung dan sering bercakap sendirian serta berkemungkinan menghadapi tekanan perasaan.  Hasil sumber yang diperolehi, mangsa dipercayai telah mencederakan dirinya sebelum nekad terjun bangunan terbabit kerana terdapat kesan darah pada dinding koridor di tingkat empat bangunan itu.


Pemikir sungguh sedih dengan berita mengejutkan di UPSI pada pukul 5.15 petang semalam (Sabtu) 21/4/2012 kerana setiap kali sampai masa untuk konvokesyen pasti ada kematian yang melibatkan mahasiswa UPSI. Namun kali ini melibatkan kematian di Banggunan E-Learning iaitu sebuah banggunan yang baru menempatkan bilik kuliah di UPSI. Post Mortem masih lagi dijalankan pihak polis bagi menentukan kejadian sebenar yang berlaku. Allahyarhamah disahkan meninggal dunia akibat kecederaan di bahagian kaki dan kepala. Sama-sama kita sedekahkan Al-Fatihah kepada Allahyarhamah Fatimah Mina Binti Md Juferi semoga roh Allahyarhamah di tempatkan dalam kalangan orang-orang yang soleh. 

Pemikir Politik : Al-Fatihah buat Allahyarhamah, sejak kebelakangan ini banyak kematian yang melibatkan mahasiswa, pemikir harap mahasiswa jaga diri sebaiknya dan semoga berada di bawah peliharaan Allah hendaknya. 

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails